My WordPress Blog

ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРИ МЪЖЕТЕ

В света на мъжките лосиони

788

В света на мъжките лосиони

Какво трябва да знаем за мъжките лосиони?

Ръце, лице и лосиони за тяло – не са ли това инструменти, използвани предимно от жени? Та нали истинският мъж мие ръцете си с бензин, къпе се под водопад само след лов и яде месото сурово? Добре, но все пак когато става дума за грижа за кожата, мъжът трябва да се погрижи подобаващо за тази основна система в тялото. И ако той не го направи – особено ако злоупотребява систематично с липса на адекватни грижи – това може да доведе до много болезнени последици на по-късен етап в живота.

Какъв точно е проблемът? Повечето големи момчета изобщо не мислят за лосиони или балсами за кожата. Ние мъжете знаем повече за двигателя на автомобила си, отколкото за химикалите в нашия лосион за ръце (ако изобщо притежаваме такъв). Което е и нормално, но все пак може би не е лошо да направим едно усилие и да се запознаем по-добре с продуктите за грижа за кожата, които все още нямат много мъжкарско звучене, без значение колко усилия полагат рекламодателите.

Реалността е, че независимо дали го признават или не, повечето мъже с добра кожа на възраст над 40 години използват нещо, което да им помогне да поддържат кожата си в добра форма и занапред. Нека разберем как се случва това. Няма нито един мъжки продукт за грижа за кожата, който ще я накара да изглежда великолепно завинаги, но определено има неща, които можеш да направиш, за да постигнеш по-мека и чиста кожа в ежедневието си. Сигурно вече се чудиш каква ли точно химия е наблъскана вътре? Нека хвърлим малко светлина по темата. Най-вероятно, първото нещо, което забелязваш при повечето продукти за грижа за мъжката кожа, са дългите думи, които не разбираш изобщо. Предполага се, че те са чудесни за кожата ти, но ти звучат като специализиран химически текст. Не се паникьосвай. Основните съставки, които ще видиш в продуктите за мъжка кожа с високо качество са:

Алкохоли:
Има широка гама от алкохоли, използвани в продуктите за кожа. Някои от тях са направени от етилов алкохол и са стягащи химикали, които измиват кожата ти. Те могат да бъдат доста агресивни и затова се използват в много малки количества. По-слабите “мастни” алкохоли като ланолин например (химичното вещество, което придава на овчата вълна нейния отличителен аромат и водоустойчивост), спомагат за укрепването и овлажняването на кожата.
Алфа хидрокси киселините или /AHAs/ са леки киселини, които спомагат за изчистването на мъртвите клетки от кожата и изглаждането й. Те се срещат естествено в много плодови продукти. Тъй като са много леки, действат по-добре когато се прилагат редовно, отколкото като вид спешно лечение.
Антиоксиданти: Тук ще се опитаме да го опростим. Когато колагенът в кожата ти се разпадне, той образува по-лесно бръчки. Едно от нещата, които разрушават колагена са нестабилните молекули на кислорода, наречени “свободни радикали”, произвеждани от ултравиолетовата светлина както и от много видове градско замърсяване. Антиоксидантите, както подсказва името им, помагат да се неутрализират молекулите на кислорода и кожата да се запази от вредното им влияние. Това са едни от най-добрите общи лечения за кожата на мъжете и могат да бъдат намерени в буквално хиляди продукти, било то естествени или синтетични. За съжаление не всеки продукт дава достатъчно добра представа какво се съдържа в него и защо една съставка е полезна за кожата. Препоръчваме да търсиш производители, които изброяват както съставката (например “ябълкова преса”), така и нейната функция (естествен източник на Aлфа хидрокси киселини, в този случай). Често размерите на опаковката са твърде малки, така че е добре да провериш уебсайта на компанията за допълнителна информация. Най-общо казано съществува следната зависимост: ако някоя от съставките на продукта не е упомената на видна позиция, това означава, че най-вероятно не е съвсем полезна за теб.

Leave A Reply

Your email address will not be published.