My WordPress Blog

Ръководство за начинаещи за отглеждането на брада – Брада Гарибалди, Холандска брада и брада Бандхолц

Тук приключва и нашият "кратък" гайд за отглеждане на различните стилове брада. Изборът е богат, така че се надяваме да намериш най-подходящия за теб и да се грижиш умело за новата си придобивка, ако вече не притежаваш такава разбира се. Пожелаваме ти успех в начинанието :)

1,254

Брада Гарибалди


По-дълга, естествена брада Гарибалди е типът брада, подходящ за мъже, които търсят леко небрежно излъчване и стил. Тя е широка и пълна брада със заоблено дъно и интегриран мустак към основната брада, и е препоръчително да е с дължина до 20 сантиметра. Мустаците отново трябва да са поддържани чисти и спретнати, а на брадата е позволено да расте естествено. Всъщност, колкото по-естествено пораства брадата, толкова по-добре изглежда този стил брада. Така че, ако искаш даимаш една самоуверена пълна брада, Гарибалди е добър вариант, защото  всъщност е по-къса брада от повечето си събратя в категорията на естествено израсналите бради.

 

Холандска брада

Като амиш 
Холандската или старо-холандска брада е известна като класическа брада от миналото. Този стил обикновено се свързва с дърводелците носещи голяма и дълга брада. Той представлява бакенбарди, преливащи в гъста дълга брада, но най-характерната част тук е, че не трябва да има мустаци. Това е стил, който е предпочитан от повечето Амиши, защото те вярват, че мустаците имат силна препратка към военните и към личната суета, а и двете са неща, които те отхвърлят. Старо-холандска брада вече се завръща в модерното общество и е особено популярен стил сред хипстърите.

 

Брада Бандхолц

„Хардкор“ брада

Стилът брада Бандхолц е популяризиран от Ерик Бандхолц, основател на „Beardbrand“. Той е бил част от корпоративния свят, докато не се влюбва в брадите през 2011. Получава доста негативни коментари заради страстта си да пуска брадата си възможно най-дълга, вследствие на което напуска работа и решава да основе Beardbrand.

В началото „Beardbrand“ е бил просто една общност. Ерик е публикувал блогове, видеоклипове и записи, за да предостави информация на ентусиасти, които искат да поддържат своите бради в отличен вид. По-късно той решава да превърне това начинание в бизнес, като предлага висококачествени продукти, които наистина вършат чудеса.

Така Ерик Бандхолц, освен основател на Beardbrand дава име на тази дълга брада с отличителен стил, сега известен като брада Бандхолц.

Характерно за брадата Бандхолц е, че има мустаци, свързани с пълна брада и за разлика от Гарибалди, брадата няма ограничение до 20 сантиметра, а ѝ е позволено да расте свободно.

 

Общото в тези стилове брада е, че дължината при всички е доста голяма. Това предполага употребата на различни продукти, за поддържане на добър външен вид. Ето част от тях, които ще са ти необходими:

Масло/олио за брада
например Oil Can Grooming Blue Collar

Балсам за брада
например Fit for Vikings

Четка за брада
например The Bluebeards Revenge Beard Brush

Вакса за мустаци
например Uppercut Deluxe Mo Wax

Разбира се, можеш да разгледаш и останалите ни продукти за брада!

Leave A Reply

Your email address will not be published.