My WordPress Blog

Кога и как да прилагаш маслото за брада

721

Маслото за брада е от съществено значение за всякакви рутинни процедури и истинските мъже знаят колко е важно систематичното му прилагане. Може би вече знаеш колко мека може да бъде брадата ти, или буйната ти коса, ако са опитомени и са готови да се справят с ветровитото време навън. Знаеш също така и за погледите на подкрепа, които ще получиш от другите брадати братя, както и за одобрителното кимване от страна на жените, почитателки на бради, с които ще се разминеш на улицата.

Така че, за всички новодошли и ветерани е добре да знаете малко повече кога да приложите маслото за брада и как точно да го направите. Последното е сравнително лесно, но всеки може да обърка дори и най-простите неща.

Време на прилагане
За разлика от повечето продукти, маслото за брада има само проста капачка, която се отвърта и си готов да го ползваш. По-важната част тук е в предварителната подготовка на брадата ти. Ако често взимаш душ сутрин, не забравяй да го употребиш след това. Използвай шампоан или просто измий с вода брадата, за да е готова за прилагане на маслото. После се увери, че си подсушил добре лицевото си окосмение преди да приложиш маслото.

Ако не го ползваш след душ, сутринта е един от идеалните моменти за да го направиш. Това отнема само минута и може лесно да бъде направено без да те забави. Количеството капки, които трябва да поставиш, зависи от брадата ти. Новата, млада брада изисква само капка.

Брадите от един до шест месеца трябва да получат около 2-3 капки. Всичко, което спада към по-дългите бради, най-вероятно изисква шест + капки. Както знаеш, големите бради се нуждаят от много любов и грижа. Най-доброто място, откъдето да започнеш с нанасянето са бузите, последвани от мустаците и брадичката. В зависимост от текущата дължина може да се наложи да приложиш малко повече, но по твоя преценка. И докато прокарваш пръсти през „гривата“ си, вземи решение как да оформиш точно брадата си.

Визуализирай успеха на брадата ти

Вземи в ръце флакончето. Дозирай внимателно и приложи. Колко често искаш да прилагаш маслото върху брадата си зависи от това колко лесно тя губи формата си през деня. Така или иначе, сутринта е най-доброто време, в което да го използваш.

Също така мястото, където живееш има голямо значение. Например, във влажен регион ще трябва да добавиш още няколко сесии за мазане на ден.

Голяма част от правилната употреба се свежда и до това колко често усещаш, че брадата ти се нуждае от допълнително третиране с олио, защото последното нещо което искаш е изсъхнала и суха брада. Сезонът също ще бъде отговорен за това как се чувства брадата ти в края на деня, така че го имай предвид.

Ако спазваш тези прости правила и прилагаш с мярка и навреме маслото, ще се радваш през цялото време на мека и опитомена брада. Желаем ти успех!

Хвърли око на нашата гама масла:
тук
и очаквай още аромати и чисто нови брандове съвсем скоро

Leave A Reply

Your email address will not be published.