My WordPress Blog

Как да излизаме с жени и къде да ги намерим?

1,190

С днешната “култура на бързата свалка”, следващата ти забивка за една вечер те чака само на няколко клика разстояние. Но какво, ако търсиш нещо повече?

Приложенията за онлайн запознанства могат да водят и до дългосрочни взаимоотношения, но да плъзгаш пръст по телефона си, не е точно най-ефективният начин да срещнеш жена, при това подходяща за дълга връзка.

Всъщност, нови изследвания показват, че… (изненада, изненада) – поколението на нашето хилядолетие прекарва повече време над смартфона си, отколкото излиза реално, и разбира се – това оказва влияние и на правенето на секс. С други думи, зарежи телефона си (след като приключиш с четенето на тази статия) и чуй какво имат да ти кажат експертите за това как да се запознаваш и излизаш с жени.

Най-добрият начин да се запознаеш с жена е чрез приятел.
Следващият път, когато твой приятел се опитва да те уреди на бърза среща с бившата съквартирантка на гаджето си, може би няма да искаш да пропуснеш предложението му. Според проучване на Mic.com от 2015 г., срещането на някой, потенциално значим за бъдещето ти човек чрез общ приятел е изненадващо често – 39 процента от общо 2 373 изследвани лица – при това дори в златната ера на Tinder!

Срещането на потенциална нова партньорка чрез приятел има смисъл, особено ако търсиш нещо повече от секс за една вечер, казва секс терапевтът и експерт по отношенията Кат Ван Кърк, автор на книгата: „Формулата на семейния секс“. “Приятел на приятел ще има повече общи неща с теб, отколкото някой случаен човек от улицата”, обяснява Ван Кърк. “Понякога химия се случва и между двама души, които нямат нищо общо, но обикновено не се получава точно така.

Вероятно ще искаш да потърсиш някой подобен на себе си. “Ван Кърк също така посочва, че жените – разбираемо – са склонни да се чувстват по-спокойни, когато става въпрос за запознанства през общ приятел.

Нека твоите приятели знаят, че си отворен за срещи с хора – ако не го направиш, мнозина ще сметнат, че си щастлив и не търсиш нищо, но ги помоли да не те насаждат на напълно слепи срещи. “Поискай телефонен номер или имейл адрес, за да можеш първо да я усетиш малко по-добре”, казва Ван Кърк. – Така ще си по-сигурен, че сляпата среща ще си заслужава вложеното време и усилия и за двете страни.

Плюс това, не е нужно да се отказваш напълно от онлайн запознанството, за да накараш приятелите си (непреднамерено) да се правят на сватовници: Hinge, например, е онлайн приложение за запознанства, което те мачва с хора, които са свързани с приятелите ти в социалните мрежи.

Срещите с жени през 21-ви век: онлайн вселената

В много отношения срещата с някого чрез онлайн сайт за запознанства или приложение е подобна на среща с някого чрез приятел – благодарение на подробните профили за онлайн запознанства имаш шанс да се запознаеш с хората, преди да ги срещнеш.

Просто плъзгане наляво-надясно по дисплея е много по-удобно, отколкото да се обличаш и да излизаш на бар. Така че не е изненада, че почти една трета от браковете днес започват онлайн, според проучване, поръчано от eHarmony.com.

Тъй като онлайн запознанствата позволяват на хората да проверяват потенциални партньори, преди да се срещнат с тях лично, твоят онлайн профил за запознанства е важен. “Вземи своя профил насериозно, но не толкова сериозно, че да не използваш хумор”, казва Ван Кърк. – И бъди честен. Все още можеш да представиш най-доброто от себе си, без да лъжеш“.

Ако не си уверен във външния си вид, може да се изкушиш да се скриеш зад нискокачествена или стратегически изрязана снимка на профила. Не го прави! Напротив, увери се, че снимката на профила ти е ясна и показва както лицето, така и тялото ти. Това не е просто да покаже колко си привлекателен – жените се чувстват по-сигурни в онлайн запознанствата, ако смятат, че знаят с кого говорят.

Проучванията показват, че момчетата получават по-добър шанс за отговор от желаната парньорка, слагайки снимки, в които не гледат към фотоапарата и не се усмихват глуповато.

Къде да НЕ се срещаме с жени?

Ако по-скоро искаш да оставиш онлайн мрежата и просто да излезнеш навън, все още имаш много възможности за срещи с жени, защото те буквално са навсякъде. Дори места, които обикновено се считат за неподходящи, като фитнес залата или офиса, могат да се окажат работещи, стига да планираш внимателно подхода си.

Можеш да срещнеш жените почти навсякъде, но има няколко места и ситуации, в които не бива да се опитваш да се запознаваш с тях.

Не трябва да ходиш например в нейното “безопасно” пространство като козметичния салон. Знаем, че всяко място, което традиционно е посещавано от жени, може да изглежда като идеалното място за среща. Но жените могат да разберат точно какво се опитваш да направиш, казва експертът по психология и връзки Трейси Томас: “Ако отидеш на всички йога класове посещавани от жени, с намерението да срещнеш жени, само ще излеждаш странен и манипулативен за тях”. Разбира се, ако си отишъл от чист интерес към йогата, това е различно.” Но…да си признаем – колко от нас всъщност биха го направили без никакви задни мисли?

 

Снимка: Vogue Spain

Leave A Reply

Your email address will not be published.