My WordPress Blog

Ръководство За Начинаещи За Отглеждането На Брада –Средно , дълго набола и пълна брада

1,855

Средно набола брада

Перфектната брада на няколко дни. Както подсказва името на средно наболата брада, тя е стил брада с малко по-дълъг косъм от леко наболата брада. Нещо повече – докато леко наболата брада се постига за 1-2 дни, средно наболата брада може да изисква няколко дни повече. Обикновената ѝ дължина е от 3 до 5 мм. Ако обаче стане по-дълга от това, започва да изглежда безформена и прекалено небрежна. Както и при леко наболата брада, най-добър резултат при нея има ако е разположена в долната част на лицето, като под линията от Адамовата ябълка си гладко избръснат. Горната част на бузите трябва да бъде добре почистена, за да изглеждаш спретнат и свеж.

Дълга набола брада – Преходният стил брада

Заради по-голямата си дължина, този стил брада може да бъде по-трудна за поддръжка от по-късите си „колеги“. Тя се нарича още перфектната „сянка от 5 следобед“ и представлява равномерно потъмняване в долната третина на лицето. Потъмняването разбира се състои от косъмчета с неголяма дължина.
Дългата набола брада е леко по-дълга от средната, и обикновено е около 6мм. За да постигнеш този вид ти е нужен регулируем тример за брада, с вграден предпазител на гърба. Това ще работи най-добре за теб и новия ти стил брада.
Ако си брадат брат, който избира да спортува с дълга набола брада, те насърчаваме да я подкъсяваш редовно, така че цялостният ти външен вид да остане последователен. Неразрешените косми трябва да бъдат премахвани с ножички или с прецизен тример.
И отново ти припомняме, че всяка „растителност“, която се намира над долната третина от лицето, както и под горната част на Адамовата ябълка, е ненужна и подлежи на премахване.

Пълната брада – Класическата брада

Пълната брада се счита за класически стил в брадите и е класическият начин за пускане на естествена брада. Но да сме наясно – пълната брада може да бъде трудна за постигане, тъй като не всеки човек има генетическите данни да я „отгледа“.
Пълната брада е с много ясна форма: започва от линията на бузите и всичко под тази линия се оставя да расте естествено. Мъжете, които са по-силно окосмени около линиите на бузите, а също и над тях, ще имат проблем при дефинирането на граничната линия на бузата. Ако и ти си сред тях, то тогава имаме предизвикателство за теб. Нарисувай въображаема линия от ъгъла на бакендбардите срещу ухото до долния външен ръб на мустаците и после я спазвай стриктно.
Пълната брада отнема време и се препоръчва на всеки, който избира този стил брада да я остави да расте свободно докато преодолее първата фаза. През това време бъди готов да приемаш спокойно странните реакции на другите хора и невъзмутимо следвай целта си.
След четири седмици, ако си устоял на изкушенията и коментарите, можеш да започнеш с оформянето както и да определиш линията на врата. За този процес е най-добре да отидеш на професионален стилист или бръснар,  иначе е възможно да разбереш разликата между успеха и провала по трудния начин.

Каква брада ще избереш решаваш само ти, ние само можем да помогнем с небходимата грижа. Виж от какво би имал нужда
тук:

Leave A Reply

Your email address will not be published.