My WordPress Blog

The Barber Shop Sofia е бръснарница от ново поколение.

453

Класическото мокро бръснене е ритуал. Една от малкото процедури за мъже, които са предназначени освен да бъдат грижа и да поглезят мъжа.

Самият ритуал варира според предпочитанията на бръснаря, или в зависимост от Barber Shop-ът, в който се извършва. Но всяко мокро бръснене има няколко основни етапа, които се следват винаги и са важни за преживяването, за резултатът и за ефективността на самата процедура:

Подготовка за бръсненето

Противно на общоприетото схващане, всъщност подготовката в ключът към едно добре изпълнено класическо мокро бръснене. Това е етапът, в който кожата и косъмът се подготвят за допир с бръснача, в който те биват „предразполагани“.  Крайната цел е порите да бъдат отворени, и благодарение на това – косъмът да бъде омекотен в дълбочина.

Тук използваме скраб продукт, който с масажни движения се нанася, за да можем да почистим лицето и да сме сигурни, че про отваряне на порите няма да ги замърсим. Нансяме продукт за преди бръснене и полагаме гореща кърпа, която оставяме да подейства. Топлината отваря порите и спомага продуктът да проникне в дълбочина и да омекоти косъмът.

Според дебелината и твърдостта на косъма, тази стъпка може да се повтори.

Нанасяне на продукт за брънене

Тук има много продукти, които бръснарите избират според предпочитанията си – крем или пяна за брънене, или класически бръснарски сапун. Целта тук е, независимо от избраният продукт, да се създаде обилна пяна, която да може да се разнесе равномерно. Ако лицето има някакви специфики (обриви, бемки или белези) препоръчително е продуктът да се нанася с ръце, за да може бръснарят да усети добре къде са проблемните места.

Фактическо бръснене

Най-често се използват ножодържачи, вместо истински бръсначи, порадаи хигиенни съображения. Про ножодържачът ножчето се сменя при всеки клиент, а самият държач се стерилизира своевременно.

Самото бръснене се извършва с иверени, отривисти движение, с прецизна комбинация от натиск и издърпване на кожата, които се преценяват от бръснаря, спрямо клиента и неговата специфика.

Затваряне на порите

Тук използваме комбинация от студена кърпа и продукти за след бръснене, които отново варират според личният избор и предпочитания на бръснаря и бръснарският салон.

Тук е момента, в който глезим клиента с лек масаж, за да е сигурно, че няма да има раздразнения, а продуктът за след бръснене ще попие добре и ще успокои и затвори, отворените пори.

 

Класическото мокро бръснене е ритуал, който препоръчваме всеки мъж да преживее!

Бръснарница. За мъже. За добре прекарано време.

Или добре загубено време. Нова култура. За мъже.

join us on facebook

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.