My WordPress Blog

Видове лосиони в грижата за мъжката кожа

877

Лосиони за ръце: За силни ръце, които са меки на допир

Меката кожа е хубаво нещо, но никой уважаващ себе си мъж не иска да използва овлажнители за ръце по-често от жена си. За работещите с ръцете си мъже има и още по-практична грижа, особено когато се появят мазолите, защото никой не иска кожата му да се разкъсва докато е на работа. Всъщност повечето от ненасилствените щети по ръцете идват от изсушаване или изтръпване. За това допринася и фактът, че маслените каналчета на дланите и пръстите ни са много малки. Твоята кожа се нуждае от „масло“, за да остане еластична и да не се напуква или протрива, затова ти трябва продукт за ръце, който да съдържа много масленост – повече, отколкото би искал да имаш по лицето или останалата част от тялото си.

Маслата от ядки, млечните продукти и леките алкохоли са най-добрите съставки в кремовете за ръце. Витамините A & E могат да помогнат за поддържането на по-мека кожа, но ти наистина трябва да намериш още по-добри източници на масла, за да предотвратиш изсушаването. Мини опаковките с лосиони за път са опция, особено за хора, които пътуват често.

Лосиони за тяло: Нежна грижа за цялото тяло

Лосионите за тяло могат да бъдат най-трудната покупка за много мъже. Никой не харесва напуканите ръце, а всички знаем колко е добре да имаме чисто лице със здрав вид, но защо тогава да се притесняваме за кожата скрита под дрехите? Отговорът до голяма степен се крие в комфорта. Ако си един от онези късметлии, благословени с естествено здрава кожа може и всичко да ти е наред, но реалността е, че много от мъжете изпитват сърбеж, потят се или имат друг тип дискомфорт, свързан с кожата. Всъщност, всичко това кара силния пол да се притеснява повече отколкото трябва, още повече че един качествен лосион за кожа помага на хубавото облекло да изглежда още по-добре – или поне не толкова измачкано или раздърпано.

Добрият лосион за тяло трябва да има някои съставки от типа на Алфа хидрокси киселините (AHA-тата) или други леки киселини, които да помогнат да се отървеш от изсъхналата мъртва тъкан по кожата ти, преди да започне да причинява сърбеж. Също така, най-добре е да заложиш на масло с малки молекули, което наистина може да потъне дълбоко в кожата и да си остане там. Естествените масла от ядки, като например Шея или Жожоба, се справят отлично с това. Стой далеч от нефтени продукти като вазелин – молекулите са много големи и не се абсорбират от кожата, оставяйки я мазна на повърхността и с потенциално запушени пори.

Лосиони за лице: Как да се преборим с мазната кожа без я изсушим?

Често лицето на мъжа е възможно да се озове в положение, в което да се нуждае от повече грижи, отколкото женското лице, или поне при бръснещите се редовно мъже. (а ако не подкъсяваш брадата си редовно, вероятно трябва да започнеш с по-базови статии от тази). Бръсненето е ежедневна злоупотреба с кожата, която може да я изтощи и увреди преждевременно, ако не полагаш адекватни грижи за поддръжката й. С какво да започнеш? Да вземем добрия лосион за лице. Той може да се използва веднага след като се избръснеш, вместо тежките алкохолни афтършейви, които изсушават кожата твърде много. Или търсиш нещо, което да затваря порите и да поддържа кожата ти без излишни мазнини, но и без да я изсушава прекалено? Например ментата – ментолът и евкалиптите осигуряват едно леко и естествено стягане, без да изсушават кожата. Някои меки ядки пък ще я навлажнят, но благодарение на простата си молекулярна структура и малкия размер на молекулите си – няма да запушат порите. Ако пък имаш проблеми с акнето или мазната кожа, можеш да използваш продукт, който включва леко абсорбиращи съставки като памук или глинен прах.

Основно правило при продуктите за мъжка кожа: Познавай съдържанието и бъди наясно какъв ефект има върху кожата ти! Продуктите за поддръжка на кожата няма да ти струват нищо в сравнение с разходите за нов костюм или дори риза, но те се натрупват с течение на времето и дават видим ефект. Ето защо, ще получиш нещо осезаемо за вложените си пари. Запомни, винаги когато купуваш козметичен продукт, трябва да знаеш какви са активните му съставки, какъв вид химикали са тези съставки и какво е въздействието на тези химикали върху кожата ти. Ако съставът не е посочен или не е на разположение на видно място на опаковката или на уебсайта на фирмата, няма да знаеш за какво си харчиш парите. Всичко може да е наред, а може и да не е, но независимо от това колко звезди е рейтинга на продукта в Amazon (а компаниите често плащат на потребителите изкуствено да надуват тези рейтинги) все едно купуваш на сляпо.

Leave A Reply

Your email address will not be published.