My WordPress Blog

5 идеи къде да я заведеш на първа среща

962

Не помним дали сме ти казвали или не, но първите срещи минават странно в 90% от случаите. И въпреки това има начин нещата да минат една идея по-гладко и да не се изтезавате взаимно.

Защо нещата не вървят на първата среща? Виждате се за пръв път, тя е по-висока отколкото очакваш, денят ти е минал кофти, нейният ден е минал кофти, закъснял си за срещата, изгорил си си ризата с ютията (ако въобще ползваш такава) или пък в последния момент ти е казала, че ще доведе най-добрата си приятелка с нея. Причините първата среща да бъде некомфортна или странна са много, но един от най-големите фактори за това как ще премине всичко е мястото на срещата.

Най-напред ще ти кажем къде със сигурност НЕ ТРЯБВА да я водиш: У ВАС. Дори не трябва да й го предлагаш или споменаваш като възможна дестинация на вашата задявка! Шансът да отблъснеш момичето или да направиш лошо впечатление е огромен, затова се въздържай от тази заветна локация. Тук трябва да включим и места като: у един приятел, при леля Стефка, в апартамента на чичо ти, вилата на вашите и всякакви други места, подбуждащи съмнително усамотение.

Така. След това катарзисно отклонение, можем да преминем по същество. Ето ти 5 идеи къде да я заведеш на първа среща:

  1. Обикновена разходка в парка

Едва ли има хора, на които не би им допаднала разходка сред природата, така че шансът да сбъркаш нещо тук е минимален. Парковете са подходящи и поради факта, че ще сте в постоянно движение (защото все пак се разхождате) и ще се избегне некомфортният момент, в който стоите един срещу друг и се изчервявате докато обсъждате предишните си срещи.

  1. Пица/Кафе/Суши/Десерт

Тук ще започнем с 2 уговорки: 1) не всички момичета биха били ОК с това първата им среща да е свързана с храна, затова е добре да я питаш какво мисли за идеята ти. И 2) – ако все пак се озовете в заведение – ти си човекът, който оправя сметката.

Сега към основната част. Заведението е добър избор за първа среща, стига да отговаря на вкусовете и на двама ви. Съветваме те да избереш нещо в категорията „Романтично” – малко кафене или кокетна сладкарница в тясна уличка – или пък нещо неформално и забавно, като пицария или суши ресторант. И в никакъв случай не прекалявай с храната и избягвай алкохола! Да не забравяме, че си на първа среща, на която трябва да направиш добро впечатление.

  1. Музей/Театър/Кино

Подходящо е за тъй наречените „арт-типажи” или девойки, запленени от изкуството. Така ще получиш бонус точки (защото споделяш интересите й) и ще научиш/преживееш нещо ново.

Можеш да пробваш и добрата стара тактика „Имам тука два билета за театър. Ще дойдеш ли с мен?”. Пробвали сме я, все още работи. Излишно е да споменаваме, че си закупил билетите преди броени минути и че не трябва да издаваш представлението, за да бъде изненада и да изглеждаш като непредсказуем и мистериозен.

  1. Board games

Настолните игри придобиват все по-голяма популярност и също са добър избор за първа среща. Те са чудесен начин да се забавлявате докато разисквате някоя стратегия или заедно разплитате детективски случай.

Недостатъците са, че момичето може да не е привърженик на този тип игри, и че няма да имате възможност да се опознаете. Но ако съчетаете играта с последващо кафе, нещата може и да се получат.

  1. Разходка из града

Подобно на разходката в парка, обиколката на града и опознаването му е доста подходящо за първа среща. Така ще имате възможност да споделите за любимите си места, за това кой къде е бил и какво му харесва в града, и ще имате неизчерпаем източник на теми за разговор. Можете да си вземете сладолед или кафе за из път, за да бъде още по-приятно. Накрая не забравяй да изпратиш момичето до автобусната спирка и да изчакаш докато дойде автобусът. Така ще получиш и точка за джентълменско поведение. 😉

Leave A Reply

Your email address will not be published.