My WordPress Blog

Ръководство За Начинаещи За Отглеждането На Брада – Ръководство в стиловете бради

599

Бради… Погледни последните стрийтстайл снимки, или водещите на известните телевизионни предавания, или главните актьори от филмите…Дори просто да излезнеш на улицата и да се огледаш – задължително ще откриеш почти веднага мъж (или няколко) с брада. Защо се случва това? Защото, брадата се е върнала на мода. Официално! За целите на определението, терминът “брада” може да се използва за всеки един стил на лицевото окосмение. Както можеш да се сетиш не всички бради са едни и същи и съществуват конкретни стилове. Смяташ ли, че знаеш разликите между тях? Нека ти помогнем да разбереш по-отблизо науката, която стои зад лицевото окосмение! Да започнем с различните стилове бради…

Най-добрите стилове мъжки бради за 2017-та

Има толкова много различни стилове брада, между които можеш да избираш. Въпреки това, трябва да знаеш, че има и много фактори, които е добре да имаш предвид, за да можеш да откриеш най-подходящия стил, който да отговаря на твоето лице, типаж и характеристики. Не забравяй, че това което изглежда добре на другите, не е задължително да изглежда по същия начин и за теб, защото определени форми на лицето изискват точно определен стил брада.

За да ти помогнем, селектирахме най-добрите стилове брада за 2017, които със сигурност ще добавят сексапил към външния ти вид. Можеш да експериментираш колкото си искаш с тях, докато намериш това, което наистина ще изглежда отлично на теб. Но трябва да имаш търпение, особено ако се стремиш към по-дългите стилове брада, защото, разбира се, ще изглеждаш леко занемарен докато я чакаш да расте.

БАЛБО

Балбо е сред най-популярните актуални стилове брада в последно време. Робърт Дауни-младши, известният американски актьор, който играе в касови филми като: Отмъстителите и Железния човек, поддържа Balbo брадата си в продължение на години, тъй като тя пасва на чертите на лицето му доста добре.

Пасва най-добре на:
Мъже с по-тясна брадичка

Как да се постигне:
Трябва да си пуснеш обемна брада, за да можеш да имаш достатъчно материал за оформяне. Не се бръсни в продължение на 4 седмици до момента, в който брадата напълно порасне. За този стил ще ти трябват и пораснали мустаци. Готов ли си? Да действаме!

Тъй като Балбо изисква внимателно скулптуриране, ти трябва добра самобръсначка, за да оформиш финалната визия. Можеш да използваш самобръсначка за еднократна употреба или електрическа самобръсначка, с която да вземеш ненужните косми от двете страни, както и бръснач, с който да оформиш Балбо брадата по подходящ начин.

Бандхолц (Bandholz)

Стилът брада Бандхолц е популяризиран от Ерик Бандхолц, основател на Beardbrand. Той е бил част от корпоративния свят, докато не се влюбва в брадите. Получава негативни коментари заради страстта си да пуска брадата си възможно най-дълга, вследствие на което напуска работа и решава да основе Beardbrand.

В началото Beardbrand е бил просто една общност. Ерик е публикувал блогове, видеоклипове и записи в Tumblr, за да предостави информация на ентусиасти, които искат да поддържат своите бради в отличен вид. По-късно той решава да превърне това начинание в бизнес, като предлага висококачествени продукти, които наистина вършат чудеса. От масла за брада, лосиони за къпане и омекотители, през специализирани ножици и гребени – Beardbrand със сигурност е барбършоп където има всичко за брадата.

Пасва най-добре на:
Профил триъгълник или обърнат триъгълник; продълговат, овален или диамантен профил на лицето.

Как да се постигне:
Отглеждането на Бандхолц изисква търпение. На първо място бъди готов да изглеждаш занемарен и с неравномерна брада особено през първите 4 месеца. Трябва да имаш търпение и да не правиш нищо по брадата си. Даже най-добре изхвърли бръснача и ножиците, защото няма да имаш нужда  от тях в продължение на месеци. Просто остави брадата да расте докато достигне максималната дължина, до която може генетично да порасне.

На седмия месец можеш да започнеш с оформянето и подрязването или да запазиш брадата както е, в зависимост от това което предпочиташ. Хубавото при стила Бандхолц е, че можеш да оставиш брадата на свобода за разлика от другите стилове брада.

Гладко избръснат


Е, повечето хора биха предпочели по-скоро да не пускат брада докато съществува лесен начин лицето им да изглежда чисто и спретнато. Да си гладко избръснат е стил, който никога няма да излезе от мода, особено ако си част от корпоративния свят, където изискват винаги да изглеждаш по най-добрия начин. Освен това, според някои проучвания, жените предпочитат мъже, които се бръснат.

Пасва най-добре на:
Всички форми за лицето

Как да се постигне:
Вземи своята самобръсначка и после просто премахни тази растяща брада от лицето си. Nice, a?

Закръглена брада

Също така известна като “стандартна“, тази овална брада е комбинация от мустаци и заоблена „козя брада“. Тя изглежда доста спретнато и това я прави добър вариант за хора, които биха искали да изглеждат добре, без да се налага пускат брадата си по-дълга.

Пасва най-добре на:
Овални и кръгли форми на лицето

Как да се постигне:
Първо се увери, че имаш достатъчно количество пораснала брада, за да можеш да реагираш при евентуална грешка в подстригването или бръсненето. (например ако подкъсиш без да искаш повече от желаното) За да постигнеш перфектната кръгла форма на брадата, най-добре посети салон, тъй като това би могло да се окаже доста капризна и нелека задача.

Веднага след като придобиеш подходящия за тази брада вид, ще можеш лесно да го поддържаш, като сам се подстригваш и бръснеш по вече оформените очертания.

Удължена козя брадичка

Известна също като Tailback или Холивудска брадичка, този тип брада е комбинация от козя брадичка и мустаци, оформени като катинар. Стилът е различен от гъстата брада, защото тук космите на бакенбардите и отстрани по бузите са премахнати.

Пасва най-добре на:
Квадратна или овална форма на лицето

Как да се постигне:
Преди да оформиш брадата си се увери, че космите са поне умерено пораснали. Изчисти окосмението на бакенбардите и задай ширина на ивицата по челюстта както предпочиташ. Мустаците не ги пипай.

 

„Агнешки котлети“

Този предразполагащ стил брада дължи името си на сходните форми от двете страни на лицето, които приличат на агнешки котлети и се отнася предимно до оформянето на бакенбардите. Ако се чудиш откъде идва термина “бакенбарди”, прочети малко повече за  генерал Амброуз Бърнсайд, известен американски генерал от Гражданската война.

Пасва най-добре на:
Кръгла или квадратна форма лицето

Как да се постигне:
Нека бакенбардите и мустаците растат, докато не се срещнат. Бръсни брадичката си до долната част на устната. Можеш да запазиш бакенбардите да пораснат, докато станат пухкави.

Брада с пълен обем (Цяла брада)

photo: adamjosephchase (Instagram)

Най-често срещаната и най-предпочитана от мъжете брада сред всички други стилове. Този вид брада е нещо, което не трябва да пропускаш през 2017! Запомни – добре поддържаната брада е по-атрактивна, тъй като подчертава чертите на лицето ти по-добре.

Пасва най-добре на:
Форма диамант, триъгълник или обърнат триъгълник

Как да се постигне:
Пълната брада зависи от гените ти. Ако космите ти растат по цялото лице, тогава отглеждането на  тази брада е лесно. Просто остави брадата да расте докато космите достигнат средна дължина и я оформи равномерно с помощта на самобръсначка. Спри да се бръснеш за 6 седмици, така че да  постигнеш желания външен вид. Подстригвай веднага след това, за да поддържаш дължината.

Гарибалди

Нямаш достатъчно време, за поддържаш брадата си добре обгрижвана? Гарибалди е идеалната брада за теб! Тя е малко по-къса от Банхолц, затова е необходимо да се подстригва от време на време.

Пасва най-добре на:
Лице с овална или правоъгълна форма

Как да се постигне:
Брадата ти трябва да расте в продължение на около 4 месеца, в зависимост от това колко бързо пораства, докато не стигне 15-20 см дължина. Подстригвай и оформяйна долната част от време на време, за да изглежда закръглена (овална).  Внимавай за дължината на мустаците и ги поддържай спретнати, тъй като фокусът трябва да бъде върху брадата. За този стил не са необходими помагала за   оформяне, тъй като е добре да изглежда естествено.

ИМПРЕРИАЛ

Империал става популярен по време на Втората империя. Това всъщност не е стил брада, а са мустаци. Въпреки това, можеш да го съчетаеш с бакенбарди или мускетарска брадичка. Каквото и да избереш, просто поддържай максимално изчистена брада и визия, за да се запазят имперските мустаци като акцент на лицето ти.

Пасва най-добре на:
Правоъгълно или продълговато лице

Как да се постигне:
Не се бръсни няколко седмици или дори месеци, докато не се сдобиеш с мустаци, достатъчно  дълги, за да бъдат оформени. Някои ентусиасти споделят, че е трябвало да чакат около три месеца, докато успеят да постигнат този имперски външен вид. През това време бръсни бакенбардите и лицевото окосмение близо до мустаците. Не се изкушавай да подрязваш и да подкъсяваш! Увери се, че мустакът ти изглежда естествено, така че дори и да те дразни понякога докато хапваш или пък пада от време на време, не се поддавай на изкушението да го подстрижеш, за да завърши успешно мисията ти с имперския вид. Когато си готов започни да засукваш нагоре краищата на мустака. Можеш да използваш масло за брада или восък за мустаци, за да постигнеш извивки с дълготраен резултат.

Леко набола

Най-простият от всички стилове брада, който лесно можеш да поддържаш тъй като няма “специален” метод как да постигнеш този външен вид. Тя те прави мъжествен, без да се налага да изглеждаш леко занемарен или небрежен. Просто и ясно!

Пасва най-добре на:
Всички форми на лицето

Как да се постигне:
Трикът е да не бръснеш брадата и мустаците в продължение на 1-2 дни. След този период, просто я поддържай и редовно я скъсявай, за да си остане на тази дължина. Ако ти растат косми над бузите, обичайното бръснене за поддържане на външния вид върши работа. Космите в района на врата също е добре да бъдат премахвани редовно, за да запазиш наболата брада основно в централната и долната част на лицето си, където ще пада и фокусът.

Средно набола брада

Ако не искаш да отрежеш толкова рано наболата си брада, тогава ще трябва да кажеш Здрасти на средно наболата брада. Ако мислиш, че изглеждаш по-добре с тази дължина, просто още веднъж почисти лицевото си окосмение и го остави на около 3 до 5 мм дължина. Това най-вероятно ще те накара да изглеждаш малко занемарен, но ако поддържаш брадата правилно- със сигурност ще ти донесе сексапилно излъчване и визия на мъжкар.

Пасва най-добре на:
Всички форми за лицето

Как да се постигне:
Увери се, че брадата не преминава зоната на бузите и областта на шията, после отрежи или обръсни всичко останало, което е израсло прекомерно. Заложи на дължина не повече от 5 мм, което значи че трябва да имаш надеждна машинка за подстригване, тъй като ще я използваш най- малко веднъж седмично.

Дълга набола брада

Със своите около 6 милиметра, дългата набола брада е доста трудна за поддръжка в сравнение с колегите й (късата и средно-наболата брада), тъй като трябва да я почистваш добре и съвестно, за да се отървеш от случайните косми-дезертьори като тези, които растат по бузите и над адамовата ябълка.Пасва най-добре на:
Всички форми за лицето

Как да се постигне:
Въздържай се да бръснеш брадата си за една или две седмици докато достигне до шест милиметра дължина. Запази я добре подрязана и оформена, така че да изглежда като “сянка” на долната част (третина) на лицето ти. С помощта на машинка за подстригване или самобръсначка се увери, че си се преборил с космите, които не са си на мястото.

 

ВАН ДАЙК

Този стил брада произлиза от името на популярния фламандски художник от 17-ти век, Антони Ван Дайк и е бил негова запазена марка в онези години. Всъщност това е микс от козя брадичка и мустаци, оформени с много деликатна прецизност.

Пасва най-добре на:
Мъжете с по-тясна брадичка

Как да се постигне:
Изчакай докато брадата ти порасне над 6 милиметра. Без да бързаш я оформи с помощта на добра самобръсначка. После обръсни внимателно зоните на врата, бузите и бакенбардите, като оставиш мустаците недокоснати. Оформи брадата в зоната на брадичката като обърната буква Т. Остави брадата в тази зона да расте свободно докато достигне около 5 см. От време на време я подкастряй, докато получи V-форма на върха си.

Как да поддържаш брадата си
Грижата за твоята брада трябва да се направи по подходящия за нея начин.
Тук има всичко необходимо за нея:
РАЗГЛЕДАЙ
По-дългите бради изискват по-сериозни грижи, за да изглеждат перфектно. Имай предвид, че те трябва да се поддържат чисти по всяко време, тъй като могат да са подходящо убежище за бактерии, а това ще те направи податлив на инфекции. Мий брадата редовно с мек шампоан и балсам, и така ще я запазиш мека и чиста. Използването на сешоар е препоръчително. След измиване я подсуши леко с мека памучена кърпа. Ако има сплъстени участъци – използвай широк гребен с редки зъби. За да изглежда брадата винаги добре поддържанна – употребявай специални масла за брада и восъци, които се продават в барбър шоповете и при нас разбира се.

Надяваме се, че с нашия списък за актуалните стилове в брадата, ти погнахме да намериш това, което наистина ти пасва и ще те направи неустоим. Успех и доведи битката докрай!

Leave A Reply

Your email address will not be published.