My WordPress Blog

5 от най-честите грешки при бръснене, които (може би) правиш

504

В mademan често хейтим бръснещите се и бейби-фейсовете, но истината е, че държим на тях тъй както държим и на джентълмените с бради. Все пак нашата обща цел е да накараме българския мъж да започне да използва качествени продукти и да си изгради собствен стил и отношение, така че към която и група да спадаш – добре си дошъл.

Днес ще говорим за бръсненето и най-вече за 5 от най-честите грешки, които може би допускаш при сутрешната саморазправа с лицевото окосмение.

Ето ги и тях:

  1. Започваш саморазправата със студена вода.

Студената вода свива порите на лицето и така възпрепятства гела/пяната да проникнат и омекотят косъмчетата. Те остават твърди, а твърдите косъмчета са по-трудни за бръснене. Ти натискаш самобръсначката по-силно, и колкото и ножчета да има по нея – чувството е сякаш шкуриш лицето си. После възникват раздразнения и като цялото положението става кърваво-червено. Буквално.

Нашият съвет: измий кожата си с топла вода, а ако имаш възможност – използвай кърпа, напоена с топла вода, която да поставиш върху бузите и шията за около минута. Така косъмчетата ще омекнат и бръсненето ще е еднааа идея по-приятно и по-гладко.

  1. Пропускаш олиото за бръснене.

Почти сме сигурни, че никога не си чувал за олио за бръснене; не подозираш, че такова нещо съществува и респективно не знаеш как и защо се използва. Нормално. Олиото за бръснене е една малка тайна, която ние откраднахме от бръснарницата и сега ще ти я споделим.

Олиото за бръснене се нанася преди гела/пяната и се оставя за около 1-2 минути да попие в кожата. То допълнително ще омекоти косъма и буквално ще действа като лубрикант при последващото бръснене.

Освен продукт за преди бръснене, олиото може да се използва самостоятелно, вместо гел или пяна. Като междинен продукт се ползва с цел омекотяване на косъма, когато брадата е много твърда.

Това олио е хубаво:

Олио за бръснене – Mr.Bear Family Beard Brew Shaving Oil
Олио за бръснене – American Crew Ultra Gliding Shave
Олио за бръснене, с аромат на лимон – Fit For Vikings 
Олио за бръснене с арган – Lock Stock & Barrel Argan Blend Shave 

 

  1. Все още използваш пяна

Все повече и повече мъже избират гела за бръснене и за това си има добра причина. Гелът покрива далеч по-добре и не оставя въздушни балончета между, както пяната. Сещаш се, че ако косъмчетата са добре покрити, ще могат да омекнат и после с лекота ще се подчинят на бръснача.

Препоръчваме този гел:

 

Гел за бръснене – The Bluebeards Revenge Shaving Solution
Прозрачен гел за бръснене – Barburys
Гел за прецизно бръснене – American Crew Precision Shave 

  1. Бръснеш срещу косъма

Да, знаем, че това е грешка на новаците, но не бихме се изненадали ако някой тип с дългогодишен опит в бръсненето го кара срещу косъма. Ако си задаваш въпроса „Какво му е на бръсненето срещу косъма?”, ние отговаряме: косъмът се набива или подвива, мястото се възпалява и лицето ти става на червени точки. Не е готино.

  1. Използваш афтършейв с алкохол

(успяхме да ги докараме до 5)

Тук трябваше да отчетем като грешка и не-използването на афтършейв, но то май се подразбира от само себе си.

Афтършейвите с алкохол в състава си най-често са течни, докато балсамите (aftershave balm) много рядко съдържат от магическата съставка. Алкохолът се добавя с цел дезинфекция, но при контакт с кожата се усещане неприятно щипане, сърбеж и впоследствие – раздразнения.

Съветваме те да използваш афтършейви без алкохол, дори ти препоръчваме ей тези тук:

Охлаждащ афтършейв гел – The Shave Doctor After Shave Cooling Gel
Афтършейв – Barburys
Афтършейв за след бръснене – Reuzel After Shave

 

mademan.eu

Leave A Reply

Your email address will not be published.