My WordPress Blog

Ръководство За Начинаещи За Отглеждането На Брада – Сърбежната фаза

349

В първите две седмици, когато брадата ти израства от нищото, ще започнеш да усещаш как определени зони стават доста сърбящи, а космите растат накъсано и безразборно.
Причината, поради която брадата те сърби, е, че е станала остра от честото бръснене в миналото. Всъщност си превърнал върха на всеки косъм в остра игла, която нараствайки на дължина, започва да влизат в действие.

В крайна сметка лицевото ти окосмение ще стане достатъчно дълго, за да  достигне кожата наоколо и да я атакува. Особено податливи зони са вратът и шията, заради ъгъла, който се създава с разположението на главата. Това обяснява и сърбежа на този етап. Какво да направиш?

 

Ето опциите:

  1. Търпение и само търпение. Това е само временно и ще мине
    скоро.
  2. Нанеси достатъчно количество овлажняващ козметичен продукт като масло за брада или друг приложим продукт. Избягвай овлажнители, съдържащи
    алкохол, тъй като те ще изсушат кожата ти и ще влошат сърбежа.
  3. В ранната фаза на наболата брада (обикновено първите няколко дни) използвай омекотител за по мека брада. Този продукт е създаден, за да ти помогне да направиш подрастващата брада по-мека и комфортна за целуване.
    През това време не трябва да използваш шампоан за брада – дължината все още е прекалено къда за това.

Можеш да използваш естествен сапун, който няма дразнещ ефект от
химикалите в него (като натриев сулфат например).
Сред многото варианти за избор на сапун можеш да пробваш бирен сапун за брада и тяло, с аромат на дива природа – Fit For Vikings от който няма да останеш разочарован.
След като преминеш през сърбежната фаза, ще стигнеш до етапа на рошавата
брада. За да поддържаш елегантен външен вид, можеш да почистваш периодично зоната под шията, горната част на бузите и да внимаваш мустаците да не закриват устните. Не спазвай това ако си решил да пускаш средна или пълна брада (брада с пълен естествен обем). Тогава трябва да оставиш брадата си недокосната.

Следвай рубриката и ще разбереш всичко необходимо за брадата ?

Автор : mademan

Можеш да погледнеш натуралните сапуни за брада и маслата на Fit For Vikings,

те ще ти помогнат да не те сърби толкова 🙂

разгледай ги тук 

Leave A Reply

Your email address will not be published.