My WordPress Blog

Моите първи впечатления от шампоана за брада Grave Before Shave

580

Симпатичната му опаковка и готиния графичен знак с брадясалия череп, ме връщат в годините, в които се кефех на пиратски романи. Разбира се, тогава още не се бръснех, нито пък имах какво да бръсна, но определено очаквах с нетърпение този момент. Оттогава минаха много години, а слабостта ми към пиратски истории намира отдушник само в някой от Карибските блокбастъри, но възможността и аз да съм брадат (макар и не като пират) и да използвам този така симпатичен продукт, си беше удоволствие за мен. Е, стига лирични отклонения, нека си поговорим по същество!

Grave Before Shave е шампоан за брада, който ти дава много свежест и е създаден да подхрани и овлажни лицевото ти окосмение по най-добрия начин. Харесва ми гъстота му, а това, че е обогатен с арганово масло – определено си е бонус. След като изплакнеш брадата и го втриеш в лицето – създава обилна пяна, затова бъди по-пестелив откъм количество. Дозирай според дължината на брадата си, и ако си с по-скоро къса и средна дължина – не се престаравай. Това предполага и голяма икономичност на продукта, така че е възможно една опаковка като нищо да ти стигне за половин година, че и повече, ако не го използваш всеки ден.

След първите седмици на употреба забелязах, че като го държа с капачката надолу – част от шампоана излиза и се стича по плочките на банята. Възможно е това да се случва заради топлината в помещението, или заради някакъв разширяващ ефект, но го имай предвид и най-малкото го съхранявай с отвора нагоре и на по-хладно място по възможност. Ако планираш да го носиш на път намери сигурен и непромокаем несесер, за да не останеш неприятно изненадан след като разопаковаш багажа.

Но да се върнем на употребата. Още с първото втриване в косъма ще усетиш как брадата ти благодари, че използваш този шампоан. Хомогенната и ароматна консистенция не само освежава, но и омекотява значително брадата и създава едно приятно усещане за чистота. Обикновено след като я разпеня хубаво и втрия добре шампоана в косъма, изчаквам минута-две, или просто в това време се минавам с душ-гела за тяло. После изплаквам обилно и подсушавам. Не е голяма философия, но резултатът е отличен. На финала третирам брадата с балсам или олио за брада и оформям бягащите настрани косми с четчица за брада. Но за това ще разкажа следващия път. До нови срещи.

  • Поздрави, Кирил

Leave A Reply

Your email address will not be published.