My WordPress Blog

Как да разпознаеш истински добрата бръснарница?

773

Като начало, сигурно ще избереш да отидеш при бръснар с много опит в поддържането и оформянето на бради. Това означава да намериш лицензиран майстор-бръснар. Мнозина погрешно предполагат, че всички бръснари имат лиценз, но това не винаги е така. Дори често се случва, че тези, които се представят за бръснари, основно се занимават с подстригване на косата.

Със сигурност е вярно, че има по-голям шанс да останеш доволен, ако бръснарницата вече си е създала клиентела от фенове, и то такива с бради. Тази клиентела показва, че бръснарницата има положителна репутация в работата с бради, а също и ще ти даде възможност да обмениш опит с други „колеги“ по брада, за техните преживявания с бръснари.

Освен качеството на услугата, едно от основополагащите неща, които трябва да търсиш е хигиена. Критерий, който трябва да е в графата „не подлежи на коментар“, но ще се изненадаш колко често, точно поради тази причина, бива занемаряван от самите бръснари и бръснарници.

Оставяйки настрана чисто здравсловните причини, поддържането на перфектна хигиена в една бръснарница е въпрос на уважение към клиентите. Ако един бръснар не поддържа чисто и подредено собственото си място и себе си, то какъв е шанса да работи прецизно и с внимание към детайла, когато работи с теб..? Добрият бръснар приема бръснарницата за свой втори дом, той посреща там своите клиенти-приятели и по никаква причина не би допуснал работното му място да е мръсно, прашно, пълно с косми.  Обръщай внимание на този детайл! И ако бръснарницата, в която си попаднал е с видимо лоша хигиена – стани и си тръгни, незабавно!

Друго нещо, което трябва да вземеш предвид при търсенето на бръснар е, разбира се, цената. Да, ценообразуването не винаги е най-добрият показател за качество. Но логично, бръснарница, която поддържа подозрително ниски цени по-скоро не може да си позволи да има квалифицирани служители, такива с опит в работата с бради.

Отчитайки местния пазар, мислим, че нормалната цена за оформяне на брада е между 15 и 25 лева за бръснар, с добра квалификация в брадите. Тези цени биха включвали неговото внимание, отделеното време, необходимо за обгрижване на брадата ти, както и продуктите, необходими за оформянето на брадата и грижата за самия косъм.

Най-лесният начин да се информираш, когато избираш бръснарница и бръснар, е един бърз поглед във facebook и/или Instagram. Открий бръснарниците в твоя град и ги разгледай. Сравни броят фенове, съдържанието, ревютата на клиентите – какво и колко коментират. Фейсбук страниците също са добро показно за духа на едно място и за работата на самия бръснар.

Тук със сигурност бихме дали като добър пример TheBarberShopSofia и тяхното facebook и Instagram присъствие. Ако разгледате fb страницата им веднага ще видите, че имат доста отличим начин на представяне на работата си. Балансирано съдържание между готови стайлинги, снимки от процеса на работа, от ежедневието им, за екипа, информация, събития, продукти и какво ли още не. Забавни са, имат собствен стил на изказ, който не е скучен или формален – знаят какво и колко да покажат и кажат.

Ако бръснарницата, в която си попаднал й липсват много от изредените по-горе неща, ще е по-добре да си прибереш брадата и да се омиташ оттам. След като намериш добър бръснар обаче, не го оставяй да се измъкне, защото вероятно ще ти е трудно да откриеш скоро нов.

И не забравяй да споделяш твоя опит! Ако си открил своята бръснарница не го крий, а разказвай за нея! Остави добра оценка на страницата и препоръчвай на приятели. От една страна помагаш на бръснарите и ги насърчаваш в работата им, а от друга – помагаш на хората, в чиято ситуация на търсене си бил и ти не много отдавна.  Същото важи и за разочарованията. Със споделеният лош опит може да спестиш на някой друг проблеми и драми. А защо не и да помогнеш на бръснарницата, която те е разочаровала да стане по-добра?

 

Бръснарница. За мъже. За добре прекарано време.

Или добре загубено време. Нова култура. За мъже.

join us on facebook

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.